govaresh.gif

محققان مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بررسی فاکتورهای تاثیرگذار در بروز سرطان گوارش در تلاشند ضمن ارائه درمان‌های اختصاصی برای این رده از بیماران از تبدیل سلول‌های طبیعی به سلول‌های بنیادی سرطانی که مقاوم‌ترین سلول‌های توده سرطانی به داروهای ضدسرطان است، پیشگیری کنند.

 

 دکتر محمدرضا عباس‌زادگان، رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به تحقیقات پژوهشگران مرکز در زمینه استفاده از مکانیزم‌های نوین مولکولی در درمان سرطان گوارش، اظهار کرد: بررسی تاثیر عوامل اصلی در تبدیل سلول‌های طبیعی به سلول‌های بنیادی سرطانی که به عنوان سرطان مری بروز می‌کند، از مطالعات پایه در این پژوهش است. MAML1 وTwist 1 دو فاکتور اصلی در مراحل EMT و بروز سرطان مری است و در هنگام ابتلا به سرطان در مسیرهای پیام‌رسانی دچار اختلال می‌شوند که یکی از علت‌های اصلی تبدیل سلول‌های طبیعی به سلول‌های بنیادی سرطانی است.

 

استاد گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مطالعات انجام شده در این پژوهش بر روی جامعه بیماران مبتلا به سرطان مری انجام شده است که دستاورد آن برای درمان سرطان‌های دیگر دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ نیز کاربرد دارد.

 

عباس‌زادگان با تاکید بر لزوم شناخت این فاکتورها در درمان بیماری سرطان گوارش تصریح کرد: شناخت بهتر و کسب اطلاعات دقیق‌تر از فاکتورهای مولکولی تاثیرگذار در بروز سرطان گوارش، منجر به ارائه درمان‌های اختصاصی برای این رده از بیماران می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه استفاده از مکانیزم‌های نوین مولکولی مانند siRNA در این تحقیق منجر به عدم تاثیرگذاری فاکتورهای سرطان گوارش می‌شود، خاطرنشان کرد: شیمی درمانی به عنوان درمان عمومی سرطان، روش اختصاصی هر بیمار نیست و می‌تواند عوارضی را برای بیمار به دنبال داشته باشد اما استفاده از دستاوردهای این پژوهش می‌تواند به عنوان درمانی اختصاصی برای سرطان گوارش مورد استفاده قرار گیرد.

 

رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: می‌توان با استفاده از نتایج این تحقیق که درک ما را از مکانیزم مولکولی تبدیل سلول‌های طبیعی به سلول‌های بنیادی سرطانی که مقاوم‌ترین سلول‌های توده سرطانی بالا می‌برد، دسترسی به داروهای بیولوژیک ضدسرطان را افزایش دهیم.





تاريخ : دو شنبه 23 شهريور 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |